Ontdek de magische wereld van statistiek

Statbel Junior loodst je door de wondere wereld van statistiek. Kom meer te weten over je eigen gemeente in thema’s als bevolking, verkeersongevallen en landbouw en de manier waarop die statistieken berekend worden.

Verzamel alle statistimals!

Doorheen deze website kan je Statistimals verzamelen. Het zijn leuke datafiguurtjes die je kan verdienen door thema's te lezen of een quiz uit te voeren. Indien je een login kreeg van je leerkracht, sparen we deze Statistimals ook in je persoonlijk profiel.
Je kan ze vinden door:
Een thema te lezen
De hoofdquiz te maken
Een themaquiz te maken
quiz

Ontdek de thema’s

Met deze vijf thema’s toont Statbel, het Belgische statistiekbureau, je een grote hoeveelheid openbare statistieken. Dat zijn cijfers die Statbel produceert en publiceert, en die voor iedereen toegankelijk zijn. En voor jou hebben we ze op deze website nog net dat tikkeltje toegankelijker gemaakt.

Thema

Evolutie van de bevolking

2 statistimals

Thema

Nationaliteiten

2 statistimals

Thema

Verkeers- ongevallen

2 statistimals

Heb je nog een leuk idee voor een thema? Laat het ons weten!
quiz

Ben je een genie in statistiek?

Heb je onze thema’s doorlopen en ben je een pro geworden in statistiek? We dagen je uit: neem deel aan onze quiz en verdien 2 Statistimals.
Ontdek onze quizzen

Gemiddelde? Mediaan? Wat is dat?

Doorheen de website gebruiken we woorden die je misschien niet meteen bekend in de oren klinken. Want wat was alweer het verschil tussen gemiddelde en mediaan? En wat bedoelen we met modus? Je komt dat en veel meer te weten in de toolbox.
Bekijk onze handige toolbox
toolbox
leerkracht

Ben je een leerkracht?

Voor alle leerkrachten hebben we op Statbel Junior nog meer in petto: je kan alle leerlingen van je klas toevoegen en beheren, en ook een aantal oefeningen op maat creëren voor je klas.
Ontdek meer

Nieuws over Statbel Junior

We zorgen heel geregeld voor een update van Statbel Junior: nieuwe resultaten of andere bijzondere nieuwtjes delen we hier.
Alle nieuws

Statbel

North Gate

Koning Albert II-Laan 16

1000 Brussel

statbel@economie.fgov.be

0800 120 33

Volg ons op

Made byBits of Love

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie / ©2024 Statbel