Ontdek de nationaliteiten

Niet iedereen die in België woont, heeft per se de Belgische nationaliteit.
Als je nieuwsgierig bent naar welke buitenlandse nationaliteiten de inwoners van je gemeente hebben, dan ben je op de juiste plek.

Wat zal je leren in dit thema?

Hoeveel inwoners van je gemeente hebben een niet-Belgische nationaliteit? Wat is het aandeel van deze inwoners? Wat is hun nationaliteit?

Aantal inwoners met een buitenlandse nationaliteit.

De grafiek hieronder toont de verdeling van de inwoners van je gemeente tijdens het referentiejaar volgens hun nationaliteit: Belgisch of buitenlands.

Telt je gemeente veel of weinig inwoners met een buitenlandse nationaliteit ten opzichte van de totale bevolking? Om te kunnen antwoorden op deze vraag, moeten we het aandeel berekenen van de inwoners met een buitenlandse nationaliteit ten opzichte van de totale bevolking.

Wat is het aandeel van inwoners met een buitenlandse nationaliteit ten opzichte van alle inwoners in je gemeente?

Om dat aandeel te kennen, deel je het aantal inwoners met een buitenlandse nationaliteit door het totale aantal inwoners in je gemeente.

De buitenlandse nationaliteiten.

We hebben gezien dat er in je gemeente inwoners zijn met een buitenlandse nationaliteit. Maar wat zijn de meest voorkomende nationaliteiten van die inwoners?

De tabel hieronder toont de verdeling van de inwoners van je gemeente volgens hun nationaliteit.

De inwoners met een buitenlandse nationaliteit komen uit verschillende landen. Die landen komen niet allemaal voor in deze tabel. 

Een land verschijnt enkel in de tabel als het aantal inwoners met een nationaliteit van dat land meer dan 1% vertegenwoordigt van de inwoners met een buitenlandse nationaliteit. Als dat niet het geval is, wordt het aantal inwoners bij elkaar opgeteld en toegevoegd aan de categorie 'andere landen'. 

Aan de hand van deze tabel kan je bepalen welk land het meest vertegenwoordigd is onder de buitenlandse nationaliteiten van je gemeente.

Je kan ook het aandeel berekenen van elk van de buitenlandse nationaliteiten ten opzichte van de totale bevolking van de gemeente of ten opzichte van het geheel van de buitenlandse nationaliteiten.

Vind je deze website leerrijk?

Je kennis over het thema Nationaliteiten eens testen?

Of lees het volgende thema 'Verkeersongevallen'

0%

Statbel

North Gate

Koning Albert II-Laan 16

1000 Brussel

statbel@economie.fgov.be

0800 120 33

Volg ons op

Made byBits of Love

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie / ©2024 Statbel