Statbel Junior 2.0 is een feit

9 januari

Statbel Junior 2.0 is een feit

Statbel, het Belgische statistiekbureau, lanceert de vernieuwde website Statbel Junior. Op de educatieve site worden kinderen en jongeren ingewijd in de wondere wereld van de statistiek. Ook voor leerkrachten zijn er meer mogelijkheden.

Toen we in 2018 de eerste Statbel Junior lanceerden, was dat het resultaat van een korte maar intensieve periode. “We wisten niet op voorhand of het onderwijs zat te wachten op zo’n website, en we hadden ook zelf niet zo veel kennis in huis over statistieken onderwijzen. We wisten alleen wel dat we heel graag de openbare statistiek van zijn negatieve mystiek wilden ontdoen.

Wendy Schelfaut, woordvoerder voor Statbel

https://dk8ozc66656o7.cloudfront.net/assets/population_2023-12-04-082257_umqb.png
https://dk8ozc66656o7.cloudfront.net/assets/evolution-of-the-population.png

De vernieuwde website is dan ook het resultaat van vijf jaar werken met de eerste versie en veel al doende bijleren.

In de voorbije jaren zijn heel wat van onze statistici langs geweest in scholen, zowel in het lager onderwijs als in het middelbaar. Daar zien we wat de noden zijn om statistiek nog concreter uit te leggen aan kinderen en jongeren.

Wendy Schelfaut, woordvoerder voor Statbel

De website werd volledig omgebouwd: een vernieuwde look & feel, een nieuw thema (landbouw), nieuwe oefeningen en visualisaties, een quiz én de mogelijkheid om avatars te verzamelen. Alle statistieken en cijfers die getoond worden, kunnen worden bekeken tot op het niveau van de gemeente. Ook voor leerkrachten is er een nieuwigheid: ze kunnen hun klas registreren op Statbel Junior en zo aan leerlingen de kans te geven om de avatars te verzamelen in hun profiel. Maar ze kunnen ook bepaalde gegevens, zoals de lengte van elke leerling, invoeren om er oefeningen op maat van de klas mee te maken.

Statbel Junior vind je op www.statbeljunior.be De website is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Statbel

North Gate

Koning Albert II-Laan 16

1000 Brussel

statbel@economie.fgov.be

0800 120 33

Volg ons op

Made byBits of Love

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie / ©2024 Statbel