Nodig een statisticus uit in je klas

22 december

Nodig een statisticus uit in je klas

Wil je je leerlingen laten kennismaken met de wondere wereld van de statistiek, samen met een van de statistici van Statbel? Dat kan!

Statbel Junior is een startpunt in de ontdekking van openbare statistieken. We laten je klas graag kennismaken met onze tool, of met een meer uitgebreid pakket aan cijfers en statistieken. Want als ze niet bezig zijn met het produceren van statistieken, dan komen onze statistici ook graag tot in jouw klas.

Als Belgisch statistiekbureau zet Statbel volop in op statistische geletterdheid. En omdat wij onze data door en door kennen, delen we die info ook graag met je klas. Vanuit de website Statbel Junior kijken we ook naar de specifieke situatie in de klas, qua leeftijd bijvoorbeeld, onderzoeken we de gemeente van de school in de vorm van cijfers en gaan we het gesprek aan over de verschillende woorden en manieren om statistieken weer te geven.

Een bezoek van een statisticus duurt minimaal 1 lesuur, maar kan ook uitgebreid worden op maat van jouw klas of school.

Statbel Junior werd ontwikkeld voor kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar, en is dus ideaal voor het 5de en 6de leerjaar en het 1ste en 2de middelbaar. Voor jongere of oudere klasgroepen kan een aangepaste inhoud worden voorzien.

Het bezoek is volledig gratis, en de datum wordt in overleg met de school bepaald.

Interesse? Mail naar statliteracy@economie.fgov.be om dit bezoek aan te vragen.

Statbel

North Gate

Koning Albert II-Laan 16

1000 Brussel

statbel@economie.fgov.be

0800 120 33

Volg ons op

Made byBits of Love

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie / ©2024 Statbel